Bianco di Stellenbosch


Prijs per stuk
€ 11,25
OF

Wijn gegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Producent: Bottega Family Wines
Jaartal: 2015
Druivenras: Pinot Grigio
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: mild fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Bianco di Stellenbosch

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Bleek stro-geel van kleur met een ingetogen neus. Aroma's van rijpe peer, meloen en een vleugje ananas zijn het duidelijkst aanwezig. Deze aroma's. gecombineerd met een heerlijk zacht mondgevoel, maken van deze wijn een heel goed voorbeeld van een onmiskenbare Pinot Grigio. Een perfecte wijn voor aperitivo en zeevruchten.
De van oorsprong Italiaanse familie Bottega is actief in twee Zuid-Afrikaanse wijnstreken: Stellenbosch en Hermanus. In het warme en droge Stellenbosch staan de wijngaarden voor de Idiom-serie. Deze prestigieuze serie wijnen vertegenwoordigt enerzijds het klassieke Stellenbosch, met een aantal fraaie blends in de stijl van Bordeaux, Rhone en de Kaap. Anderzijds tonen ze trots hun Italiaanse roots met een paar indrukwekkende cepagewijnen van de druiven Sangiovese en Zinfandel. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun direct herkenbare en aansprekende klasse.
Zowel in naamgeving, als in de gebruikte druif, is dit een eerbetoon aan het land van herkomst van de familie Bottega: Italië