Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Uibel Blauer Zweigelt Roter Bruno

Uibel Blauer Zweigelt Roter Bruno

€ 12,50

De wijn heeft een diepe, intensrode kleur. In de geur iets van drop, bessen en vanille en in de volle smaak komt het kleine dropje ook weer om de hoek kijken om vervolgens over te gaan in rood fruit en mooi afgeronde tannines. Deze reserve wijn heeft 8 maanden op eikenhouten vaten gelagerd gelegen. Nu prachtig op dronk!

Wijn informatie

Jaartal 2015
Land Oostenrijk
Streek Nieder Östenreich
Producent Weingut Uibel
druivenras Zweigelt
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Schroefdop

Details

Leo Uibel is eigenaar en wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis in Ziersdorf in Weinviertel. In zijn wijngaarden van totaal 7,5 ha werkt hij volledig biologisch en experimenteert hij met enkele methoden uit de biodynamische wijnbouw. De oogst wordt per wijngaard verricht en ook apart gevinifieerd. Op die manier maakt Leo vijf verschillende cuvées grüner veltliner, de nationale trots van Oostenrijk. Daarnaast maakt hij rode wijn van zweigelt en twee absolute topwijnen van chardonnay en pinot noir. Sinds kort experimenteert Leo ook met ‘orange’ wijnen, witte wijnen die met schil en pit vergist zijn. Zijn cuvee ‘Una’, gemaakt van de schaarse frühroter veltliner, is hiervan het eerste veelbelovende resultaat. Welke wijn van Leo je ook proeft, ze onderscheiden zich allemaal door een zeer typische, individuele eigenheid.

Blauer zweigelt is, net als de gruner veltliner, ook een typisch Oostenrijks druivenras. Hij is ontwikkeld door Franz Zweigelt in 1922 en ook wel bekend onder het synoniem 'rotburger'. De aanplant van de zweigelt beslaat 8 procent van het gehele areaal