Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé Barrique

Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé Barrique

€ 19,50

De kleur heeft, naast een strogele kleur met een goudgele gloed. De geur is in eerste instantie wat gesloten, maar na enige beluchting komen zachte fruitaroma's mooi naar voren, aangevuld met aroma's die wijzen op de houtlagering. De smaak bevat meer complexiteit die herinnert aan geroosterd brood met mirabellenjam, verse tabak en amandelen. Dit smaakcomplex blijft in de finale op elegante wijze op het palet achter.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Frankrijk
Streek Mâconnais
Producent Domaine Bourdon
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Domaine Bourdon is eigendom van François en Sylvie Bourdon, een klein familiebedrijf in het dorpje Solutré, middenin de zuidelijke Bourgogne. Deze subregio staat bekend als de Maconnais, naar de nabijgelegen stad Macon. De kleine wijnkelder van het domaine ziet er onberispelijk uit. De kleine RVS tanks staan er te glimmen, net als trotse eigenaar Francois, die met plezier de tijd neemt om zijn bedrijf te presenteren. Al zijn wijnen kenmerken zich door een opmerkelijk zuiver, zachtaardig en charmant karakter, net als dat van Francois zelf.

De druiven voor deze wijn komen van dezelfde wijngaarden als de 'gewone' Pouilly Fuisse, maar krijgen tijdens de vinificatie een korte opvoeding op kleine vaten van eikenhout. Het hommeltje (Fr. 'bourdon') op de etiketten is een verwijzing naar de familienaam.