Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Butussi Refosco

Butussi Refosco

€ 13,60

Robijrode kleur met wat paarse nuances. In de geur veel kruidigheid met tonen van bosvruchten. In de smaak vol, met rijpe kruidige tonen en aangename tannines. Aan het einde wat lichte tonen van amandel, en een volle, lange afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Italië
Streek Friuli Venezia Giulia
Producent Nee
druivenras Refosco dal Penduncolo Rosso
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel vol & rijk
Afsluiting Natuurkurk

Details

De geschiedenis van Butussi is een soort mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door zijn vier kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

De druif, Refosco dal Penduncolo Rosso, is een inheems druivenras dat in Friuli als een van de beste voor rode wijnen wordt gezien.