Chateau du Coudray Chinon 'L'Apogée' V.V.


Prijs per stuk
€ 12,50
OF

Wijn gegevens

Land: Frankrijk
Streek: Loire
Producent: Chateau Moncontour
Jaartal: 2014
Druivenras: Cabernet Franc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: robuust
Afsluiting: Natuurkurk

Chateau du Coudray Chinon 'L'Apogée' V.V.

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De wijn is mooi glanzend en robijnrood van kleur. In de neus de verfijnde geur van rijp rood fruit gecombineerd met een zweempje rokerigheid, afkomstig van de houten vaten. In de smaak komen deze aroma’s fraai terug. Wat vooral opvalt is de heerlijke sappigheid en de enorme concentratie van deze klassieke wijn. Dit maakt dat de frisse zuren en tannines nergens storend aanwezig zijn, maar de wijn wel de nodige structuur geven. En zo hoort het volgens ons.
De wijngaarden rondom het stadje Chinon zijn voornamelijk begroeid met twee druivenrassen: Chenin Blanc voor de witte wijn van Chinon en Cabernet Franc voor de rode wijn. Het gematigde klimaat zorgt voor geleidelijke rijping van de blauwe druiven, met als gevolg dat ze ruim de tijd krijgen om subtiele aroma’s te ontwikkelen. De keerzijde hiervan is dat de druiven in jaren met wat slechter weer niet helemaal mooi rijp worden. Het is in die jaren de taak van de wijnmaker om er dan toch een sappige wijn van te maken. Wij hebben zo’n wijnmaker gevonden!
Het stadje Chinon ligt in het hart van de Loire-vallei temidden van de vele Middeleeuwse kastelen waar deze streek zo beroemd om is.