Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Chateau Vari Monbazillac Sauvignon

Chateau Vari Monbazillac Sauvignon

€ 12,75

Fonkelend gele kleur. Zeer geurig in de neus met tonen van vers tropisch fruit en citrusschil. De smaak is vers en fruitig met als spannend tegenwicht voor het zoet bijzonder aangename en uitgebalanceerde zuren. Een weelderige dessertwijn van het lichte soort.

Wijn informatie

Land Frankrijk
Streek Monbazillac
Producent Chateau Vari
druivenras Sauvignon Blanc
Inhoud 0,5 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel complex zoet
Afsluiting Natuurkurk

Details

Chateau Vari is gelegen in het dorpje Monbazillac, in het hart van de Bergerac. Deze streek werd lange tijd aangezien als een kleurloos aanhangsel van buurman Bordeaux. Maar dat is verleden tijd. De jonge generaties wijnmakers maakt hier moderne en aantrekkelijke wijnen in alle kleuren, en zowel droog als zoet, voor een goede prijs. Juist in die combinatie weet Bergerac zich positief te onderscheiden van de befaamde grote broer.

Monbazillac wordt, net als de beroemde Sauternes, doorgaans gemaakt van drie verschillende druivenrassen: semillon, sauvignon en muscadelle. Voor deze wijn gebruikt Chateau Vari echter alleen de sauvignon blanc. Net als bij traditionele Monbazillac worden de druiven laat geoogst'en als het meezit ook aangetast door edele rotting. Ook deze wijn is dus zoet, maar dan in een duidelijk lichtere en frissere stijl dan u van Monbazillac zou verwachten