Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Claus Schneider Spätburgunder CS

Claus Schneider Spätburgunder CS

€ 19,70

In de neus kersen, aardbei en zwarte bessen. Licht rokerig en wat gedroogde sinaasappelschil, cedar en leer. De geur ontwikkelt zich in het glas en dezelfde aroma's komen terug in de smaak. Prachtige Pinot Noir in Bourgogne stijl gemaakt. Mooie balans tussen zachte tannine en mooie zuren.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Duitsland
Streek Baden
Producent Weingut Claus Schneider
druivenras Spätburgunder
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

De basis van het huidige Weingut Claus Schneider is gevestigd in Weil am Rhein in de regio Baden op 5,5 km van de Zwitserse grens bij Basel. De wijngaarden zijn aangeplant op de ‘Weiler Schlipf’ van de Tüllingerberg. Deze plek is ideaal voor de wijngaarden vanwege de bijzondere bodem, bestaande uit kalk, slib en klei. De dieper liggende bodemlagen zijn hier aan de oppervlakte gekomen door een enorme aardverschuiving (schlipf) veroorzaakt na heftige regenval in de zomer van 1758. In 1825 werd de Weiler Schlipf geclassificeerd als de beste wijngaardlocatie van de zuidelijke Markgräflerland. De totale oppervlakte aan wijngaarden van Claus Schneider is 9 hectare en de jaarlijkse productie is 60.000 flessen. De wijnen met de extra aanduiding CS komen van de beter gelegen percelen en de wijnen aangeduid met CS*** komen van de allerbeste, meest bewerkelijke percelen met de oudste stokken.

CS staat voor Claus Schneider en de wijnen die CS op het label hebben zijn wijnen gemaakt van druiven die op de hoger (en in dit geval beter) gelegen hellingen groeien. Tevens komen de druiven van één wijngaard. De CS serie rijpt gedeeltelijk op nieuw hout.