Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Corsini Barolo Bussia

Corsini Barolo Bussia

€ 37,50
De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, cederhout en licht vanille. En de aardse tonen van paddestoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma's en met de krachtige stuctuur die Barolo eigen is. De afdronk bevat veel elementen die telkens weer worden herhaald in een andere hoedanigheid, soms een beetje drogend, dan weer mondvullend, maar altijd correct en veelbelovend. En zoals dat gaat bij topwijnen, is de laatste slok de lekkerste...

Wijn informatie

Land Italië
Streek Piemonte
Producent Podere Ruggeri Corsini
Jaartal 2012
druivenras Nebbiolo
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

De wijngaarden van Loredana Addari en Nicola Argamante liggen rondom het dorpje Monforte d'Alba, midden in de DOCG Barolo. Totaal 4ha wijngaard ligt op 420- 450 meter hoogte, op een zuid-west gelegen helling. De bodem bevat wat klei en leem. Er staan 4000 wijnranken per hectare die in totaal 5600 flessen opbrengen. Naast zijn eigen wijnproductie, is Nicola docent aan de wijnbouw universiteit in Turijn en werkt hij voor verschillende beroemde wijnhuizen als consulent.
Het is de Nebbiolodruif die de eer heeft om Barolo zijn betoverende kwaliteit te geven. De naam is afkomstig van het woord nebbia, dat mist betekent. In het ideale geval worden de druiven pas laat in mistig oktober geoogst, als alle andere druivenrassen al lang binnen waren. Op de hellingen met de meest gunstige expositie zijn de druiven dan pas optimaal rijp. Helaas komt het ook voor dat de Nebbiolo op plekken groeit waar die rijphied nooit behaald wordt met gevolg dat dit wrange scherpe wijnen worden.