Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Les Deux Soeurs Entre-Deux-Mers

Les Deux Soeurs Entre-Deux-Mers

€ 13,25

Mooi helder van kleur. De delicate neus ontwikkelt aroma's van wit en exotisch fruit en wat bloemigs. De smaak is rijp en aromatisch, ondersteund door een mooie frisheid op de afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2015
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Producent Marie & Sylvie Courselle
druivenras Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Sémillon
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Marie en Sylvie Courselle zijn twee zussen die geboren en getogen zijn op Chateau Thieuley. Dit Chateau werd eind jaren 1940 aangekocht door hun opa, en in de jaren '80 en '90 verder ontwikkeld door hun vader. Na voltooiing van hun opleiding tot oenoloog, zijn ze samen gaan reizen op hun ideeën over de toekomst van hun familiebedrijf verder vorm te geven. Dit heeft geresulteerd in een visie waarin het klassieke terroir van hun wijngaarden in Entre-Deux-Mers en moderne vinificatie en vormgeving centraal staan. Hun serie Les Deux Soeurs zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Deze wijn is gemaakt van 40% Sauvignon Blanc, 15% Sauvignon Gris en 45% Sémillon. De bodem bevat veel klei en klei-kalksteen. Deze bodems kunnen het aromatische potentieel en de balans optimaliseren. Deze wijn krijgt een 'Sur-Lie' rijping gedurende 4 maanden in kleine betonnen vaten.