Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Cox Pinot Noir

Cox Pinot Noir

€ 9,50
Deze Pinot noir heeft een licht rode kleur en een typische neus van Pinot Noir, met rode vruchten, zoals bessen en kersen. De smaak is licht en zacht, met veel sappig fruit en een mooie frisheid. Een ongecompliceerde frisse rode wijn, ideaal als eerste rode wijn in een wijnarrangement. Cox Pinot Noir kan men het beste licht gekoeld drinken
.

Wijn informatie

Land Frankrijk
Streek Languedoc & Roussillon
Producent Sarl Sovino
druivenras Pinot Noir
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Schroefdop

Details

De wijngaarden liggen bij Limoux, dicht bij de Pyreneeën. Vanwege de relatieve koelte is dit één van de beste plekken voor Pinot noir in Zuid-Frankrijk. De druif rijpt tamelijk vroeg met name in warme klimaten en is met z'n dunne schilletje gevoelig voor zonnebrand. Daarom gedijt de druif het best in in wat koelere streken.
De wijnmakers hebben gekozen voor een schroefdop om de fruitigheid van de wijn te behouden. Alle wijnen die dit wijnbedrijf produceert, zijn gemaakt om jong gedronken te worden. Het Lieveheersbeestje dat vermeld staat op de fles verwijst naar het feit dat dit beestje veel goeds doet in de wijngaard. Het is de natuurlijke vijand van veel ongedierte, zodat er veel minder gespoten hoeft te worden.