Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Wijncursus

 

Vier avonden, 40 wijnen. Intensief proeven, geen huiswerk. Langzaam maar zeker meer grip krijgen op de smaak van wijn. Dat is de cursus wijnproeven van het Leids Wijnhuis.Enthousiast geworden na een proeverij? Of al een poosje op zoek naar een goede manier om je enthousiasme voor wijn meer verdieping te geven, maar geen tijd voor een langdurige cursus met huiswerk? Dan is onze cursus wijnproeven zeker iets voor jou. Vier avonden lang gaan we intensief aan de slag met wijn. Het leren proeven en karakteriseren van de wijn staat hierbij centraal. Wat proef je en hoe breng je dat onder woorden? Op basis van welke smaakkenmerken kan je wijnen van elkaar onderscheiden? Wat ligt er aan die verschillen ten grondslag? En ook heel belangrijk: ontdek wat je écht lekker vindt!

Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12
€150 per persoon

De cursus bestaat uit vier lessen:

LES 1: BASISPRINCIPES WIJNPROEVEN, "FAB FOUR"

Je zintuigen met aandacht gebruiken is nodig om goed de verschillen in wijn te kunnen waarnemen. Maar hoe doe je dat precies? En waar worden die verschillen door veroorzaakt? De eerste les is een verkenningstocht langs je zintuigen aan de hand van de Fabulous Four: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon.

LES 2: FRANKRIJK

Champagne en mousserende wijn, Sancerre en sauvignon blanc, Bourgogne en chardonnay - Franse gebieden gelden voor veel soorten wijn nog altijd als dé referentie. In deze les maken we een ronde door Frankrijk langs de belangrijkste wijngebieden om zo een goed beeld te krijgen van de verschillende klassieke stijlen. En passant komt het Franse systeem van de Apellation d’Origine Controlée en de bijbehorende regelgeving aan bod.

LES 3: ITALIË & SPANJE

Hun ligging aan de Middellandse Zee hebben ze gemeen, maar voor het overige zijn het vooral de verschillen die deze twee klassieke wijnlanden kenmerken. Aan de hand van de meest bekende wijnregio’s nemen we deze verschillen nauwkeurig onder de loep.

LES 4: NIEUWE WERELD

Wijnen van buiten Europa zijn niet meer weg te denken uit onze schappen. Ondanks al hun diversiteit hebben ze enkele belangrijke dingen gemeen, die deze wijnen onderscheidt van hun Europese collega’s.


AGENDA

WIJNPROEVERIJEN
ZODRA HET WEER KAN!


WIJNPROEVERIJEN
ZODRA HET WEER KAN!WIJNPROEVERIJEN
ZODRA HET WEER KAN!
WIJNPROEVERIJEN
ZODRA HET WEER KAN!