Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Le Conte des Floris Sy Rah

Domaine Le Conte des Floris Sy Rah

€ 14,95

Deze wijn heeft een dieprode kleur met wat paarse indrukken. De geur is zacht met rijp, rood fruit met een pittig, licht dierlijk accent. Het mondgevoel is warm en de indrukwekkende smaak is sappig en fruitrijk te noemen met een intense afdronk die in de finale wat cacao geeft.

Wijn informatie

Jaartal 2015
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Producent Daniel Le Conte des Floris
druivenras Carignan, Grenache Noir, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Daniel Le Conte des Floris is een zeer aparte wijnmaker. Al op jonge leeftijd bleek dat zijn smaak goed ontwikkeld was. Het wijnproeven en beoordelen ging hem zeer goed af. Omdat hij zijn bevindingen erg goed onder woorden kan brengen, heeft hij naam gemaakt als wijnschrijver. Na jaren de wijnen van anderen te hebben beoordeeld, wilde hij wel eens zijn eigen wijn gaan maken. Als leerschool koos hij de Bourgogne en de Bordeaux streek. Vijf jaar lang heeft hij in de kelders van gerenommeerde wijnhuizen gewerkt en zo veel kennis vergaard. Vervolgens is hij op zoek gegaan naar een bijzondere wijngaard. In de Languedoc, nabij Pezenas heeft hij een prachtige wijngaard gevonden van 7,2 ha groot. Het geheim van de wijngaard schuilt in de diverse grondsoorten die er te vinden zijn: deels vulkanisch (basaltique), leisteen (schiste) en deels rijk aan antieke rolkeien (villafranchien). De druivensoorten die op deze grond zijn aangepland, zijn de authentieke rassen carignan, grenache, cincault en syrah voor rood en marsanne, terret bourret, roussanne en carignan blanc voor wit. Daniel is een fanatiek tegenstander van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Hij werkt geheel op biologische wijze, gunt de grond rust en respecteert de natuur. Deze manier van werken bezorgt hem zeer lage rendementen, tussen de 15 en 35 hectoliter per hectare, en dat proef je!

syrah is het druivenras dat het belangrijkste (2/3) aandeel vormt in deze meest toegankelijke wijn van Daniel Le Conte des Floris. De druiven komen van de jongere stokken uit alle delen van de wijngaard. Met een rendement van 35 hectoliter per ha is dit zijn hoogste productie. De druiven laat hij met schil en al, onder koolzuur, kort inweken, om een optimale kleuroverdracht te krijgen. De vergisting, en de rijping daarna, vindt plaats in gebruikte eikenhouten vaten, zodat de smaak van het fruit de overhand blijft houden.