Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Beaulieu

Domaine Beaulieu

€ 6,95

De lichte kleur en de stuivende geur maken direct een goede indruk. De expresisieve smaak heeft een prettige zuurgraad die tevens voor een vriendelijke afdronk zorgt. De druivenrassen colombard en ugni-blanc zorgen voor een wijn die zijn balans vindt in fruit, zuren en frisheid. Een eerlijk en smakelijk glas wijn voor alledag.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Frankrijk
Streek Sud-Ouest
Producent Dominique Ferret
druivenras Colombard, Ugni Blanc
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel fris & fruitig
Afsluiting Schroefdop

Details

De Gascogne is een gebied met veel historie. Deze streek is de bakermat van de Armagnac, een drank die met grote sprongen uit de mode is geraakt. Het zijn een aantal boeren geweest die de krachten hebben gebundeld en een aantal coöperaties hebben opgericht. Zij hebben de druiven die in dit gebied van oudsher staan weer een tweede kans gegegeven. Door te investeren in moderne vinificatie-apparatuur zijn ze erin geslaagd om sprekende frisse wijnen te produceren. Nu deze ontwikkelingen een aantal jaren bezig zijn, komen er ook jonge ambitieuze boeren die zich niet bij de gezamelijkheid van de coöperatie kunnen vinden. Dominique Ferret is ook zo'n gedreven jonge boer, die vindt dat hij op eigen benen kan staan. Hij produceert heerlijke frisse wijnen met een vol, fruitig karakter. De karakteristieken die bij een moderne wijn horen.

De geografische naam Gascogne komt men in de atlassen bijna niet meer tegen.Tegenwoordig heet het Sud-Ouest, Aquitaine, Hautes Pyrenees. Een gebied dat in de loop der eeuwen vele bezetters heeft gehad en waar de invloed van de Engelsen en de Basken is nog steeds goed merkbaar.