Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé

Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé

€ 17,95

In het glas komt de gouden gloed als eerste kenmerk op je af. Dan die heerlijke geur die de Pouilly Fuissé zo bekend maakt. Een combinatie van appelcompote, citrus, bloesem en ietsje ananas in al zijn rijpheid. De volle smaak heeft naast de krachtige fruitsmaken een intense ondertoon die licht kruidig overkomt door de hoge concentratie van mineralen. Een zeer complete wijn vol finesse!

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Frankrijk
Streek Mâconnais
Producent Domaine Bourdon
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Domaine Bourdon is eigendom van François en Sylvie Bourdon, een klein familiebedrijf in het dorpje Solutré, middenin de zuidelijke Bourgogne. Deze subregio staat bekend als de Maconnais, naar de nabijgelegen stad Macon. De kleine wijnkelder van het domaine ziet er onberispelijk uit. De kleine RVS tanks staan er te glimmen, net als trotse eigenaar Francois, die met plezier de tijd neemt om zijn bedrijf te presenteren. Al zijn wijnen kenmerken zich door een opmerkelijk zuiver, zachtaardig en charmant karakter, net als dat van Francois zelf.

De wijngaarden van deze Pouilly Fuissé omvatten 10,7 ha en liggen rondom de dorpen Solutré-Pouilly, Vergisson en Fuissé. Het hommeltje (Fr. 'bourdon') op de etiketten is een verwijzing naar de familienaam.