Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Bourdon Saint Veran

Domaine Bourdon Saint Veran

€ 13,95

De goudgele kleur fonkelt in het glas. De zachte geur brengt indrukken van gele bloemen, zachte gele vruchten en een beetje nootmuscaat. De zachte smaak bevat tonen van cirtrus en rijpe 'mirabelle' pruimen. De complete wijn heeft een goede textuur een prachtige samenhang van geur en smaak.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Frankrijk
Streek Mâconnais
Producent Domaine Bourdon
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Domaine Bourdon is eigendom van François en Sylvie Bourdon, een klein familiebedrijf in het dorpje Solutré, middenin de zuidelijke Bourgogne. Deze subregio staat bekend als de Maconnais, naar de nabijgelegen stad Macon. De kleine wijnkelder van het domaine ziet er onberispelijk uit. De kleine RVS tanks staan er te glimmen, net als trotse eigenaar Francois, die met plezier de tijd neemt om zijn bedrijf te presenteren. Al zijn wijnen kenmerken zich door een opmerkelijk zuiver, zachtaardig en charmant karakter, net als dat van Francois zelf.

De wijngaarden die de druiven produceren voor deze Saint-Veran omvatten 1,10 ha en liggen ten zuiden van Leynes en ten noorden van Davaye. Het hommeltje (Fr. 'bourdon') op de etiketten is een verwijzing naar de familienaam.