Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine de la Mandelière Chablis

Domaine de la Mandelière Chablis

€ 15,25

Licht-strogele kleur. In de open neus geeft de wijn subtiele aroma's van rijp wit fruit, tegen een lichte en frisse achtergrond. Met wat meer beluchting smelten deze twee op een heel mooie manier samen. In de mond toont het verleidelijke fruit zich als eerste, begeleid door aangenaam zachte zuren. Richting afdronk wordt dit aangevuld met een heerlijke mineraliteit die de wijn zijn lichtvoetige karakter geeft. Chablis in optima forma.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Frankrijk
Streek Chablis
Producent Josette Nicolle-Laroche
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het dorpje Fleys telt wel 140 inwoners en een daarvan is Josette Nicolle-Laroche, een wijnmaakster en onderneemster die continue bezig is om de ware aard van de Chabliswijn in de fles te krijgen. Dat begint in de mooi gelegen wijngaarden van totaal 9 ha, op de befaamde kalkstenen 'kimmeridge' bodem. Haar wijnstokken zijn gemiddeld 10 jaar oud, oplopend tot wel 40 jaar oud. In de kelder hanteert Josette een relatief eenvoudige vinificatie die resulteert in eerlijke, ongeknutselde wijnen, waarin de pure smaak van de chardonnay-druif centraal staat.

Naast een AC Chablis maakt Josette een voortreffelijke 1er Cru Mont de Milieu en een 1er Cru Les Fourneaux. Als klap op de vuurpijl maakt zij van een klein perceel in de Mont de Milieu-wijngaard een speciale cuvee, genaamd Ulysee, vernoemd naar haar opa. Hij was het die bijna 50 jaar geleden deze stokken plantte. Hun ouderdom zorgt voor een lage opbrengst, en dus voor zeer geconcentreerde en karakteristieke wijnen.