Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru 'Mont de Millieu'

Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru 'Mont de Millieu'

€ 26,75

Heldere, lichtgele kleur. De geur is delicaat, puur en zuiver. Accacia, mineraliteit en noottonen zijn waar te nemen. De rijpe, belegen en krachtige smaken geven een heerlijk mondgevoel, ook omdat dezelfde mineraliteit goed te proeven is. De afdronk is immens lang met heerlijk zuren en een zeer subtiele houtsmaak.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Frankrijk
Streek Chablis
Producent Josette Nicolle-Laroche
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het dorpje Fleys telt wel 140 inwoners en een daarvan is Josette Nicolle-Laroche, een wijnmaakster en onderneemster die continue bezig is om de ware aard van de Chabliswijn in de fles te krijgen. Om te beginnen heeft ze een mooi gelegen wijngaard op de befaamde kalkstenen 'kimmeridge' bodem. De wijngaard omvat 9 hectare. De wijnstokken die ze voor haar Chablis gebruikt zijn minimaal 10 jaar oud, oplopend tot wel 40 jaar oud. Tijdens de vinificatie wordt er zeer adequaat gewerkt. Het resultaat is er naar: spatzuivere wijnen met het karakter, zoals je dat van Chablis mag verwachten: smaakvol, fris en met de kenmerkende mineraliteit.

Naast deze voortreffelijke Premier Cru Mont de Milieu maakt zij ook mooie AOC Chablis en de Premier Cru les Fourneaux. Als klap op de vuurpijl maakt zij van een klein perceel wijngaard een top cuvee: Ulysee, genoemd naar haar opa. Hij was het die bijna 50 jaar geleden deze stokken plantte. Hun ouderdom zorgt voor een lage opbrengst, en dus voor zeer geconcentreerde en karakteristieke wijnen.