Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Domaine Delobel Sauvignon Blanc

Domaine Delobel Sauvignon Blanc

€ 11,25

De expressieve geur komt prachtig uit het glas. Enerzijds pittig en groen, anderzijds zacht en weelderig. Bij binnenkomst in de mond staan alle papillen direct op scherp. Strakke, goed uitgebalanceerde zuren trekken de aandacht, terwijl de typische Sauvignon-aroma's de vulling voor hun rekening nemen. De afdronk is prettig, zuiver en met een goede lengte. Deze wijn maakt de mond heerlijk schoon en je verlangt direct naar een tweede slok.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Frankrijk
Streek Loire
Producent Domaine Delobel
druivenras Sauvignon Blanc
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel strak droog
Afsluiting Schroefdop

Details

De oevers van Frankrijks langste rivier de Loire herbergen vele wijngebieden. Van Sancerre en Pouilly in het oosten tot aan Muscadet in het westen is het een aanéénschakeling van wijngaarden. Ergens in het midden, rondom de stad Tours, vinden we, hoe kan het ook anders, het gebiedje Touraine. Dit gebied staat bekend om zijn expressieve en betaalbare wijnen van Sauvignon Blanc.

Benjamin Delobel is een zeer getalenteerd wijnmaker. Na zijn opleiding in Frankrijk heeft hij in Nieuw Zeeland en Australie ervaring opgedaan. Daarna heeft hij een gloed nieuwe wijnmakerij opgezet in de Loire voor een ander bedrijf, waar wij Benjamin hebben leren kennen. In 2013 heeft hij de kans gekregen om een wijngaard te kopen en voor zichzelf te beginnen in het kwalitatief beste deel van Touraine (Oisly) en wij zijn hem van harte gevolgd!