Domaine de Nugues Morgon


Prijs per stuk
€ 13,50
OF

Wijn gegevens

Land: Frankrijk
Streek: Beaujolais
Producent: Domaine de Nugues
Jaartal: 2010
Druivenras: Gamay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & krachtig
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine de Nugues Morgon

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Diep rode kleur. De geur verraadt direct. Alleen Beaujolais geurt zo diep en zo krachtig naar frambozen en rode kersen. De smaak vol en sappig met veel fruit, maar ook met een opvallende gelaagde en complexe structuur. Dit komt doordat de wijn na de typische maceration carbonique nog een aantal maanden op eikenhouten vaten rijpt.
De familie Gelin is in 1976 in het bezit gekomen van Domaine des Nugues. Het is gelegen in het dorpje Lancié, in het noorderlijke deel van de Beaujolais. In totaal bezitten zij 28.8 ha wijngaard verspreid over een gebied ten zuidoosten van Fleurie en Morgon. Naast Beaujolais-Villages maakt dit huis twee cru's: Fleurie en Morgon. In al zijn wijnen speelt de Gamay-druif de hoofdrol. Dit geldt niet alleen voor de wijnen van Des Nugues, maar natuurlijk voor de gehele Beaujolais.
Morgon is een van de 10 dorpen die gerekend worden tot de Cru's van de Beaujolais. Samen met Fleurie en Moulin-a-Vent is dit misschien ook wel meest bekende. Alle cru's liggen bij elkaar in het noordelijke deel van Beaujolais. Hier komt de granieten bodem het dichtst aan de oppervlakte, wat de gamay-druif een enorme kracht en structuur geeft.