Jaartal | 2017 |
---|---|
Land | Spanje |
Streek | Valencia |
Producent | Bodegas Enguera |
druivenras | Monastrell, Syrah, Tempranillo |
Inhoud | 0,75 liter |
Houtlagering | Ja |
Biologisch | Ja |
Smaakprofiel | soepel fruitig |
Afsluiting | Kunststof kurk |
Bodega Enguera is gelegen in de buurt van Valencia, één van de warmste wijnstreken van Spanje. De wijngaarden van Enguera liggen gelukkig vlakbij de Middellandse zee, zodat de druiven profiteren van een verkoelende zeewind. Daarbij maakt Enguera gebruik van moderne technieken, zoals temperatuurbeheersing tijdens de vergisting én de vatrijping, waardoor ze in staat zijn voldoende frisheid in de wijn te behouden.
Om de wettelijke categorie 'crianza' te mogen voeren, moet de wijn ten minste zes maanden in vaten van Amerikaans eikenhout hebben gelegen, waarna de wijn nog eens een aantal maanden op fles doorgerijpt moet zijn. Pas na deze minimale periode mag de wijn verkocht worden.