Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Ernst Blaufränkisch Deutschkreutz

Ernst Blaufränkisch Deutschkreutz

€ 14,50

Donker robijnrood met paarse reflexen. Zachte, rijke geur van bramen, zwarte kersen. Een fijn kruidig accent verraadt het gebruik van mooi eikenhout. In de mond sappig, aangenaam zoet fruit, bescheiden chocolade en een vleug vanille. Goed geïntegreerde tannines zorgen voor een mooi uitgebalanceerde structuur en een lekker pittige afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Producent Weingut Ernst
druivenras Blaufränkisch
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Schroefdop

Details

Weingut Ernst is gelegen in het stadje Deutschkreutz, in Mittel-Burgenland in het uiterste oosten van Oostenrijk, aan de grens met Hongarije. Hier hebben de wijnactiviteiten van de jonge Bernhard Ernst zich de afgelopen jaren langzaam maar zeker ontwikkeld tot de kleinschalige, maar ambitieuze wijnmakerij die het nu is. Het bedrijf vertegenwoordigt 8 hectare wijngaarden, verdeeld over de beste locaties in de omgeving. Blauwe druiven hebben hier de overhand. De wijngaarden, met wijnstokken van gemiddeld meer dan 35 jaar oud, zijn beplant met 70% Blaufränkisch en 20% Zweigelt. De resterende 10% is een mix van Cabernet Sauvignon Grüner Veltliner en Riesling. De bodem wordt bepaald door leemachtige kleigrond op een onderlaag van kalksteen. De wijngaarden Hochberg en Goldberg liggen extra gunstig ten opzichte van de zon, terwijl de bijzondere bodemstructuur hier zorgt een bijzonder diepe worteling. Dit maakt dat de Blaufränkisch hier ieder jaar onder zeer gunstige omstandigheden optimaal rijp wordt. Bernhard Ernst streeft naar wijnen die typisch en herkenbaar zijn voor de streek. Hiertoe maakt hij weloverwogen gebruik van traditionele vinificatie methoden, zoals spontane vergisting in open kuipen en opvoeding in grote houten vaten.

De druif Blaufränkisch mag tegenwoordig rekenen op een steeds grotere schare fans, en terecht. In Mittel- en Süd-Burgenland geeft deze druif in de handen van de juiste wijnmakers, wijnen van ongekende finesse.