Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Erste Neue Pinot Grigio

Erste Neue Pinot Grigio

€ 13,25

De wijn is mooi en helder en strogeel van kleur. In de geur de zachte aroma's van gele appel, citrus en witte bloesem. In de smaak komen deze milde aroma's goed terug, gecombineerd met een heerlijke minerale frisheid. De afdronk is daardoor knisperend droog.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Italië
Streek Süd Tirol / Alto Adige
Producent Erste Neue
druivenras Pinot Grigio
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel fruitig droog
Afsluiting Schroefdop

Details

Alto Adige ligt in het noorden van Italië, tegen de grens met Oostenrijk aan. De uitlopers van de Tiroler Alpen zorgen voor golvende terrassen en een hoge ligging van de wijngaarden. De ondergrond van deze terrassen bevat kalk met een alluviale bovenlaag van grind, zand en klei. Deze bodem is ideaal voor witte druivenrassen. Het hoge en koele bergklimaat met de hete zomers zorgen voor een eigen herkenbare stijl van de wijnen uit deze regio. In Alto Aldige spelen de wijncoöperaties van oudsher een belangrijke rol. De coöperatie die deze wijn maakt, is de oudste van het gebied. De naam Erste + Neue is ontstaan door een fusie die plaatsvond in 1986 tussen de eerste (1900) en de tweede (1925) wijncoöperatie in Oostenrijk.

Sinds begin twintigste eeuw hoort Alto Adige bij Italië, maar het dagelijks leven is er nog vrijwel volledig op Oostenrijk georiënteerd. De bewoners zelf, zeker de oudere generaties, spreken dan ook liever van Sud-Tirol. Dat zie je ook terug op de etiketten van wijn uit dit gebied. Die zijn vaker in het Duits dan in het Italiaans.