Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Frisach Vernatxa

Frisach Vernatxa

€ 17,75

Fraaie, strogele kleur met gouden flonkering De neus is zeer boeiend met tonen van rijp wit fruit, venkel en verse kweepeer en subtiel notig accent als gevolg van de houtrijping. De smaak geeft een verleidelijk romige aanzet, die vervolgens aangevuld wordt met heerlijke zuren en een fascinerende mineraliteit die tot in de afdronk op een geweldige manier met elkaar blijven optrekken tot een complex en fraai gebalanceerd geheel.

Wijn informatie

Land Spanje
Streek Terra Alta
Producent Celler Frisach
druivenras Garnacha Blanca
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd

100% Garnacha Blanca van 24 jaar oude stokken. Zes maanden gerijpt in 500l eiken vaten. Ongefilterd en minimaal sulfiet.