Jaartal | 2017 |
---|---|
Land | Spanje |
Streek | Terra Alta |
Producent | Celler Frisach |
druivenras | Garnacha Blanca |
Inhoud | 0,75 liter |
Houtlagering | Ja |
Biologisch | Ja |
Smaakprofiel | rijk complex |
Afsluiting | Natuurkurk |
De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook in de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd
100% Garnacha Blanca van 24 jaar oude stokken. Zes maanden gerijpt in 500l eiken vaten. Ongefilterd en minimaal sulfiet.