Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Frisach Sang de Corb

Frisach Sang de Corb

€ 18,95

Kersenrood van kleur met medium intensiteit. In de geur is alles wat je van een mediterrane wijn verwacht aanwezig: donker, rijp fruit, houtige kruiden en zoethout. Opvallend is echter de verfijning van al deze aroma’s. Ook in de mond is de wijn delicaat en elegant, met een zijdeachtige structuur en een mooi lange afdronk.

Wijn informatie

Land Spanje
Streek Terra Alta
Producent Celler Frisach
druivenras Cariñena, Garnacha Tinta
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Natuurkurk

Details

De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd

66 jaar oude Garnacha Tinta (40%), Garnacha Peluda (20%), Cariñena (40%), afkomstig van één wijngaard waar de drie druivenrassen door elkaar staan aangeplant. Gelijktijdige oogst en vinificatie. 12 maanden rijping op gebruikte eiken vaten van 300l. Zeer minimale filtratie, minimaal sulfiet.