Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Gerard Thomas St. Aubin Champ Tirant

Gerard Thomas St. Aubin Champ Tirant

€ 18,95
Een heldere, strogelige kleur vult het glas. De geur van verse gele appel, citrus en een hint vanille komt na enige beluchting mooi naar voren. De smaak is slank, maar krachtig met een fraaie mineraliteit en een frisse afdronk.

Wijn informatie

Land Frankrijk
Streek Côte De Beaune
Producent Gerard Thomas
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het wijndorp Saint-Aubin vinden we in de Bourgogne, in de subregio Cotes de Beaune, ten westen van Chassagne-Montrachet. Gerard Thomas heeft er samen met zijn twee dochters dit prachtbedrijf. Waar hij vroeger vrij veel hout gebruikte in zijn wijnen heeft een van deze dochters hem gewezen op de positieve effecten van minder gebruik hiervan. Het specifieke karakter van de verschillende wijngaarden, waar de Bourgogne juist zo beroemd om is, komt hierdoor nog beter tot uiting.
Inde Bourgogne hebben veel wijngaarden een eigen naam. Zo'n wijngaard noemt met in het Frans een 'lieu-dit'. Als de druiven voor een wijn uitsluitend van zo'n wijngaard (in dit geval Champ Tirant) afkomstig zijn, mag die, naast de naam van het wijndorp (in dit geval Saint Aubin), op het etiket vermeld worden: Saint Aubin Champ Tirant