Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Fattoria Coroncino Ganzerello Marche Rosso

Fattoria Coroncino Ganzerello Marche Rosso

€ 15,95

Flonkerend robijnrood, met oranje-bruine accenten. De geur is ingetogen en klassiek Italiaans door de combinatie van rijpe kersen, kruidig hout en een fijne aardsheid. De smaak is krachtig, zonder zwaar te zijn, met een goede balans tussen geconcentreerd sap en een stevige structuur, die voor een mooie en lange afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2015
Land Italië
Streek Marche
Producent Fattoria Coroncino
druivenras Sangiovese, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Fattoria Coroncino is gelegen is het dorp Staffolo, in het hart van de DOC Castelli di Jesi. Sinds 1981 verricht Lucio Canestrari samen met zijn vrouw Fiorella pionierswerk om van de Verdicchio druif karaktervolle kwaliteitswijnen te maken, die de anonieme Verdicchio’s uit de supermarkt op alle fronten overklassen. Daarnaast maken ze één karaktervolle rode wijn, van Sangiovese en een beetje Syrah, afkomstig van twee mini wijngaardjes van 0.5 en 0.25 ha.

De druiven voor deze wijn, Sangiovese (95%) en Syrah (5%), staan door elkaar aangeplant. Lucio weet dat het ongeveer deze verhouding is, maar verder is het voor hem goed zoeken om de Syrah eruit te halen. Mede daarom worden de druiven dan ook tegelijk geoogst en gevinifieerd, net zoals dat vroeger gebruikelijk was.