Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Hirsch Lemberger

Hirsch Lemberger

€ 11,25

Mooie donkerrode kleur met een robijne flonkering. De geur is bescheiden van intensiteit en verfijnd van karakter met ingetogen aroma's van rijp rood fruit en zoete specerijen. In de mond geeft de wijn een lekkere aanzet met goed sap en heldere aroma's. Op een heel aangename manier geven fijne zuren en opvallend milde tannines op zachte manier wat pit aan de wijn. De combinatie van sap en zachtheid, maken deze wijn bij uitstek geschikt om te koelen.

Wijn informatie

Land Duitsland
Streek Würtemberg
Producent Hirsch
druivenras Lemberger
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel soepel fruitig
Afsluiting Schroefdop

Details

Würtemberg is een klein wijngebied direct ten noorden van Stuttgart. In tegenstelling tot de andere Duitse wijngebieden, wordt er hier vooral rode wijn geproduceerd. Bij Duitse rode wijn denk je in eerste instantie aan spätburgunder en hoewel die ook wel in Würtemberg staat, zijn druiven als trollinger en vooral lemberger veel typischer voor deze streek. Lemberger is ook de druif waar de lokale wijnmakers het meest trots op zijn en dat geldt ook voor Christian Hirsch. Na zijn opleiding in Geisenheim en Davis (Californië) keerde Christian in 2013 terug naar het wijnbedrijf van zijn ouders om daar langzaam maar zeker het roer over te nemen. Dit heeft direct geresulteerd in wijnen met een moderne uitmonstering en een moderne smaak, zonder de eigenheid van de regio te verloochenen.

Lemberger is het lokale synoniem voor de druif die elders bekend staat onder de naam Blaufränkisch. Vooral in het Oostenrijkse Burgenland kom je deze druif veel tegen.