I Sodi 'Solerto'


Prijs per stuk
€ 9,95
OF

Wijn gegevens

Land: Italie
Streek: Toscana
Producent: I Sodi
Jaartal: 2014
Druivenras: Canaiolo, Sangiovese
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

I Sodi 'Solerto'

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Bloedrood van kleur, waar het licht nog net doorheen valt. In de geur is de wijn vol van rijpe kersen met een prettige frisse ondertoon. In de aanzet geeft de wijn heel veel sappig fruit die de kenmerkende zuren van Sangiovese heel mooi inpakken. Omdat de wijn weinig tannines heeft, wordt de smaak tot in de lange afdronk bepaald door het zoete fruit en de zachte zuren.
I Sodi is een wijngoed in het dorpje Gaiole, gelegen tussen Florence en Siena, in het hart van het Chianti Classico gebied. De druif Sangiovese speelt hier de hoofdrol.
Solerto is de basiswijn van I Sodi. Hoewel deze wijn qua herkomst en gebruikte druiven perfect aan de eisen van de DOCG Chianti Classico voldoet, kiest I Sodi ervoor om de wijn te declasseren en als IGT Toscana op de markt te brengen. Achterliggende gedacht is om te benadrukken dat het gaat om een moderne en toegankelijke wijn die uitstekend jong gedronken kan worden. Naast de Solerto maakt I Sodi uiteraard ook Chianti Classico. Deze heeft een meer traditionele vinificatie ondergaan en moet om die reden wat langer liggen om op dronk te komen.