Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Inurrieta Sur

Inurrieta Sur

€ 9,95
Diepdonkerrood gekleurde wijn met een zacht, paarse gloed. De geur is vanaf de eerste kennismaking overweldigend: rijpe bramen, zwarte kersen, ietsje kruidnagel, wat zwarte peper en een beschaafde likje vanille. De volle smaak ontwikkelt zich in de mond en komt volledig tot wasdom. De ronde, zachte tannines geeft deze wijn ruggengraat en structuur. De afdronk is krachtig, maar blijft wel vriendelijk.

Wijn informatie

Land Spanje
Streek Navarra
Producent Bodega Inurrieta
druivenras Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel vol & krachtig
Afsluiting Kunststof kurk

Details

Sur wordt gemaakt in de ultramoderne wijnmakerij van Bodega Inurrieta in het plaatsje Falcet, Navarra. De kunst van het wijnmaken wordt hier in alle facetten goed beheerst. Het is de ligging en samenstelling van de wijngaard die het unieke karakter van de wijn bepalen. De druiven worden na binnenkomst met de grootste zorg behandeld, niets wordt aan het toeval overgelaten. De wijnkelder glimt aan alle kanten, want alleen gezonde druiven in een schone kelder, in handen van een topwijnmaker resulteren in prachtige wijnen.
Terwijl in het naburige Rioja van oudsher de traditie bepaalt hoe de wijn gemaakt wordt, is men in Navarra al veel langer gewend om nieuwe inzichten te benutten en te experimenteren met moderne vinificatie technieken en niet-Spaanse (lees: Franse) druivenrassen. Bij deze wijn resulteert dat in een heerlijke blend van drie druivenrassen: Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon