Inurrieta Sur


Prijs per stuk
€ 9,95
OF

Wijn gegevens

Land: Spanje
Streek: Navarra
Producent: Bodega Inurrieta
Jaartal: 2015
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Syrah/ Shiraz
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & krachtig
Afsluiting: Kunststof kurk

Inurrieta Sur

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Diepdonkerrood gekleurde wijn met een zacht, paarse gloed. De geur is vanaf de eerste kennismaking overweldigend: rijpe bramen, zwarte kersen, ietsje kruidnagel, wat zwarte peper en een beschaafde likje vanille. De volle smaak ontwikkelt zich in de mond en komt volledig tot wasdom. De ronde, zachte tannines geeft deze wijn ruggengraat en structuur. De afdronk is krachtig, maar blijft wel vriendelijk.
Sur wordt gemaakt in de ultramoderne wijnmakerij van Bodega Inurrieta in het plaatsje Falcet, Navarra. De kunst van het wijnmaken wordt hier in alle facetten goed beheerst. Het is de ligging en samenstelling van de wijngaard die het unieke karakter van de wijn bepalen. De druiven worden na binnenkomst met de grootste zorg behandeld, niets wordt aan het toeval overgelaten. De wijnkelder glimt aan alle kanten, want alleen gezonde druiven in een schone kelder, in handen van een topwijnmaker resulteren in prachtige wijnen.
Terwijl in het naburige Rioja van oudsher de traditie bepaalt hoe de wijn gemaakt wordt, is men in Navarra al veel langer gewend om nieuwe inzichten te benutten en te experimenteren met moderne vinificatie technieken en niet-Spaanse (lees: Franse) druivenrassen. Bij deze wijn resulteert dat in een heerlijke blend van drie druivenrassen: Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon