Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Kangarilla Road Chardonnay

Kangarilla Road Chardonnay

€ 15,95

Deze wijn heeft de kleur van flonkerend wit goud. In de neus vallen de geurige oranjebloesem en grapefruit aroma's op die mooi worden gedragen door verfijnde aroma's van boter en caramel. De smaak is vol met frisse citrusschil en een goed geïntegreerde, subtiele romigheid. Fijne zuren geven de wijn een bijzondere lichtheid en een ongelooflijke lengte.

Wijn informatie

Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Producent Kangarilla Road Winery
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Schroefdop

Details

Kangarilla Road is gelegen in McLaren Vale, een wijngebied in South Australie, ca 40 km ten zuiden van Adelaide. McLaren Vale heeft een vrij typisch mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en gematigde winters. De wijngaarden van Kangarilla Road liggen tot zo'n 10 km van de kust. Hierdoor profiteren de druiven maximaal van de verkoelende zeewind die in de middag opsteekt, als de zon op z'n heetst is. De druiven rijpen zo veel geleidelijker dan in veel andere, meer landinwaarts gelegen Australische wijngebieden. Elegante wijnen, met veel smaak en veel finesse zijn het resultaat. De naam van de wijnmakerij heeft betrekking op de weg die langs de wijngaard naar de kleine gemeente van Kangarilla loopt.

Deze Chardonnay is volfruitig aangevuld door het licht gebruik van rijping op eikenhout. 40% van de wijn vergist in nieuwe Franse eiken barriques, waarna de wijn gedurende ongeveer 100 dagen in eiken vaten wordt gelagerd. Het resultaat is een volfruitige wijn met een lichte, onopvallende houttoets, die bepalend is voor het aroma en de smaaktextuur.