Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Kangarilla Road Shiraz

Kangarilla Road Shiraz

€ 15,95

De kleur is diep donkerrood met een glanzende granaat tint. De geur is rijk en diep met aroma's van rijpe zwarte kersen en pittige kruiden. Vanaf de aanzet is de smaak goed geconcentreerd waarbij fruit, specerijen en goed geïntegreerd hout een mooi geheel met elkaar vormen. Rijpe tannines en opmerkelijke zuren geven de wijn een goede ruggengraat en een heerlijke afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Producent Kangarilla Road Winery
druivenras Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Schroefdop

Details

Kangarilla Road is gelegen in McLaren Vale, een wijngebied in South Australie, ca 40 km ten zuiden van Adelaide. McLaren Vale heeft een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en gematigde winters. De wijngaarden van Kangarilla Road liggen tot zo'n 10 km van de kust. Hierdoor profiteren de druiven maximaal van de verkoelende zeewind die in de middag opsteekt, als de zon op z'n heetst is. De druiven rijpen zo veel geleidelijker dan in veel andere, meer landinwaarts gelegen Australische wijngebieden. Relatief elegante wijnen, met veel smaak en finesse zijn het resultaat.

Deze wijn is een regionale mix van verschillende McLaren Vale wijngaarden. Houtrijping gedurende 16 maanden, waarbij 25% van de wijn in nieuwe Frans en Amerikaans eikenhout gelagerd wordt en de resterende 75% in 1 tot 4 jaar oude vaten.