Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

L'Abrunet de Frisach Blanc

L'Abrunet de Frisach Blanc

€ 11,95

Bleek gele kleur. De geur is op het eerste gezicht vooral fruitig met een prettige combinatie van rijp wit fruit en frisse citrus. De onderliggende mineraliteit maakt de geur intrigerend en een stuk complexer dan alleen het fruit. De smaak is fris, licht en karaktervol en heerlijk dorstlessend doordat het fruit en de ruggengraat van de wijn mooi met elkaar in balans zijn. 100% Garnacha Blanca

Wijn informatie

Land Spanje
Streek Terra Alta
Producent Celler Frisach
druivenras Garnacha Blanca
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd

De druiven voor deze wijn worden op twee momenten geoogst: op 11,5% potentieel alcohol voor de en op 14% potentieel alcohol. Op deze manier krijgt de uiteindelijke wijn zowel de juiste hoeveelheid zuren als de gewenste aromatische expressie