Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

L'Abrunet de Frisach Negre

L'Abrunet de Frisach Negre

€ 11,95

De kersenrode kleur met lichtpaarse randen verraden de jeugdigheid van deze wijn. Kruidige, licht-animale, rijpfruitige neus met minerale ondertoon. In de mond heel sappig, met frisse zuren, wat de sensatie van vers rijp fruit geeft. In de afdronk aangevuld met een spannende mineraliteit en milde tannines. Heerlijk om te blijven drinken, ook licht gekoeld. 60% Garnacha en 40% Carinena.

Wijn informatie

Land Spanje
Streek Terra Alta
Producent Celler Frisach
druivenras Cariñena, Garnacha Tinta
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel soepel fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd

Twee verschillende wijngaarden gelegen op verschillende hoogtes, waar Garnacha en Cariñena door elkaar aangeplant staan. De druiven worden per wijngaard tegelijk geoogst, maar de ene wijngaard wel later (en dus rijper) dan de ander. Op die manier krijgt de wijn een perfecte combinatie van rijp sap en een heerlijke lichtheid.