Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Frisach La Foradada de Frisach

Frisach La Foradada de Frisach

€ 15,75

De lichte troebelheid verraadt al direct dat we hier iets bijzonders in het glas hebben. Ook de geur is bijzonder: een fijne combinatie van abrikoos, amandel en granen. De smaak is fris, maar krachtig en energiek, met fijne zuren, lichte bitters en een brandschone afdronk. 100% Garnacha Blanca, vergist met schilcontact (orange), ongefilterd en geen sulfiet.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Spanje
Streek Terra Alta
Producent Celler Frisach
druivenras Garnacha Blanca
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel elegant complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

De broers Francesc en Joan Ferre zijn afkomstig van een familie die al sinds tweehonderd jaar druiven verbouwen rond het dorp Corbera d’Ebre, Terra Alta, in het zuiden van Catalonië. Generaties van hardwerkende druivenboeren, vergroeid met hun land, zich slechts halfbewust van de waarde van hun werk. In 2009 besloten de twintigers Francesc en Joan dit potentieel te gaan realiseren door zelf ook de wijn te gaan, als eerbetoon aan hun afkomst, hun land, en de wijngaarden. Garnacha, of Vernatxa in het Catalaans, staat hier centraal, in en aantal verschillende variëteiten. Natuurlijk de tinta en blanca, maar ook de lichtroze Garnacha Roja en de donzige (blauwe) Garnacha Peluda. Voor de rode wijnen wordt naast Garnacha Tinta en Peluda ook Carinena (carignan) gebruikt. Hete, droge dagen, zeewind in de avond en koele nachten, arme bodems en oude wijnstokken; biologische wijngaardbewerking, spontane vergisting van de most, minimale filtratie en minimaal sulfietgebruik. Dit zijn de ingrediënten die resulteren in de bijzondere, energieke, pure wijnen van Celler Frisach. Alle wijnen van Celler Frisach zijn biologisch gecertificeerd

Deze wijn is wat ze in Catalonië een ‘brisat’ en elders ‘orange wine noemen: een witte wijn die gemaakt wordt met schilcontact tijdens de vergisting. Afhankelijk van de duur van het schilcontact kan dit meer of minder krachtige, kleur- en tanninerijke wijnen opleveren. De Foradada van Frisach krijgt een slechts paar dagen schilcontact, waardoor deze brisat in z’n soort vrij mild en toegankelijk is. Ongefilterd en geen sulfiet toegevoegd. Een perfecte ‘orange’ om kennis te maken met dit bijzondere type wijn!