Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Le Petit Courselle Blanc

Le Petit Courselle Blanc

€ 9,65

De wijn heeft een licht gele kleur.In de neus intense aroma’s van exotische vruchten, wit fruit, citrus en een vleugje bloemen. In de mond aromatisch en bloemig, rond en fris.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Producent Marie & Sylvie Courselle
druivenras Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel fruitig droog
Afsluiting Natuurkurk

Details

Toen Franciscus twee dochters kreeg, was het wel even slikken voor hem. Wie zou dan zijn wijngaard kunnen voortzetten. Deze angst bleek echter ongegrond en Marie en Sylvie groeide uit tot deskundige wijnmakers die vandaag de dag aan het hoofd van het wijnhuis Marie & Sylvie Courselle staan. De nooit geboren broer speelde in hun kinderjaren een belangrijke rol. Dit mannetje werd een denkbeeldig speelkameraadje in de wijngaarden van hun ouders en ter ere van hun kindertijd is Le Petit Courselle geboren. De wijnen, een rode en een witte, weerspiegelen wie ze zijn: heerlijk gul en vrolijk in wijnen die mensen samenbrengt. En vergeet niet, lege glazen blijven vol herinneringen!

De druiventrossen ondergaan een koude maceratie (=schilbewerking). Dit is een proces waarbij de schillen van de gekneusde druiven weken in hun eigen sap, waardoor de uiteindelijke wijn extra geurig en aromatisch wordt. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een lage temperatuur om de fruitigheid te behouden (uiteraard gescheiden van elkaar). Nadat de fermentatie is voltooid worden de wijnen gemengd en gedecanteerd om ze te scheiden van de zwaardere 'lees'.