Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Lombardo Unànime Bianco

Lombardo Unànime Bianco

€ 11,95

Lichte, iets groene kleur. Rijp en floraal in de neus. Vol en aromatisch van smaak met rijpe appel en een licht tropische ondertoon, maar ook voldoende zuren die zorgen voor een complex glas wijn.

Wijn informatie

Jaartal 2019
Land Italië
Streek Sicilia
Producent Tenuta Lombardo
druivenras Catarratto, Grillo, Muscat
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel aromatisch, droog
Afsluiting Natuurkurk

Details

Tenuta Lombardo ligt in het hart van Sicilië en is eigendom van drie broers; Salvatore, Gianfranco en Roberto. Hun wijngaarden liggen op afstand van de zee, op een hoogte van 650 meter. Door de afstand van de zee heeft het gebied een warm klimaat met veel zonuren. De hoogte zorgt s'nachts voor voldoende afkoeling van de druiven en dus meer zuren in de wijn. Dit deel van Sicillië heeft een kalkrijke bodem die zorgt dat het water gedurende het droge seizoen goed wordt vastgehouden.

De drie broers Salvatore, Gianfranco en Roberto hebben het wijnhuis in 2006 overgenomen van hun vader, die eerst al zijn druiven verkocht aan andere wijnhuizen in de omgeving. Sinds het in handen is van de broers houden ze al hun fruit zelf om wijn te produceren. Het wijnhuis werkt met inheemse druiven afkomstig uit de omgeving zoals de Catarratto en Nero d'Avola.