Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Lombardo Unànime Rosso

Lombardo Unànime Rosso

€ 11,95

Intens dieprood van kleur. Kruidig in de neus met veel fruit. In de smaak vol met een goede balans tussen fruitige tonen en rijpe kruiden.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Italië
Streek Sicilia
Producent Tenuta Lombardo
druivenras Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel soepel fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Tenuta Lombardo ligt in het hart van Sicilië en is eigendom van drie broers; Salvatore, Gianfranco en Roberto. Hun wijngaarden liggen op afstand van de zee, op een hoogte van 650 meter. Door de afstand van de zee heeft het gebied een warm klimaat met veel zonuren. De hoogte zorgt s'nachts voor voldoende afkoeling van de druiven en dus meer zuren in de wijn. Dit deel van Sicillië heeft een kalkrijke bodem die zorgt dat het water gedurende het droge seizoen goed wordt vastgehouden.

De drie broers Salvatore, Gianfranco en Roberto hebben het wijnhuis in 2006 overgenomen van hun vader, die eerst al zijn druiven verkocht aan andere wijnhuizen in de omgeving. Sinds het in handen is van de broers houden ze al hun fruit zelf om wijn te produceren. Het wijnhuis werkt met inheemse druiven afkomstig uit de omgeving zoals de Catarratto en Nero d'Avola. Nero d'Avola is de meest belangrijke blauwe druif uit Sicilië, en de meest aangeplante druif op het eiland. De naam is afkomstig uit de stad Avola, en het wordt door de Italianen ook wel "het zwart van Avola" genoemd.