Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Lungarotti L'U

Lungarotti L'U

€ 12,75

De kleur is helder en robijnrood met paarse tinten. In de neus complex en warm met tonen van kersen en levendig fruit met wat specerijen. In de smaak veel rood fruit met een goede structuur, ondersteund door frisse zuren en harmonische tannines. De wijn heeft veel lengte met aangename zachtheid in de afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2018
Land Italië
Streek Umbria
Producent Lungarotti
druivenras Merlot, Sangiovese
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel zwoel
Afsluiting Natuurkurk

Details

Lungarotti is al decennia lang één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

De L'U van Lungarotti ( De "L" staat voor het wijnhuis en de "U" voor de streek, Umbrië), heeft een houtrijping gehad van 8 tot 10 maanden, en vervolgens een arijping op fles van 8 tot 10 maanden.