Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Lungarotti Torre di Giano

Lungarotti Torre di Giano

€ 12,50

Licht strogeel van kleur. De geur is uitgesproken, fris-kruidig en met een heel typisch bloemig randje. Liefhebbers van Italiaans wit vermoeden dan al: hier is vermentino in het spel. In de mond zet de wijn vrij licht in, maar die ogenschijnlijke lichtheid wordt mijlenver gedragen door een strakke ruggengraat van fijne zuren en een loepzuivere mineraliteit.

Wijn informatie

Jaartal 2019
Land Italië
Streek Umbria
Producent Lungarotti
druivenras Trebbiano, Vermentino
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Lungarotti is al decennia lang één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

Grechetto is de lokale witte druif van dit deel van Umbrië. Vermentino vinden we in meer streken: vooral Sardinië en Ligurië staan erom bekend. In de Franse Provence staat deze druif bekend als Rolle.