Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Mas de la Rime Rouge

Mas de la Rime Rouge

€ 17,95

Donkerrood van kleur met een paarse gloed. In de neus veel zwart fruit met kruidige tonen. Heel rijp in smaak, met zwart fruit en rood fruit zoals kersen. Ook komen rijpe specerijen naar voren. Het is een complex glas met veel structuur, zonder hele heftige tannines, en een lange afdronk.

Wijn informatie

Jaartal 2015
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Producent Mas de la Rime
druivenras Mourvèdre, Syrah
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het relatief kleine domaine Mas de la Rime ligt 10 km ten westen van de stad Montpellier in de Languedoc. De wijngaarden liggen op 100 meter boven zeeniveau in een zonovergoten klimaat. De koele zeewind zorgt voor voldoende afkoeling, en de kleigrond is rijk aan kalksteen. Dit type grond zorgt voor meer mineraliteit in de wijn. Het relatief kleine domaine Mas de la Rime ligt 10 km ten westen van de stad Montpellier in de Languedoc. De wijngaarden liggen op 100 meter boven zeeniveau in een zonovergoten klimaat. De koele zeewind zorgt voor voldoende afkoeling, en de kleigrond is rijk aan kalksteen. Dit type grond zorgt voor meer mineraliteit in de wijn. De Mas de la Rime Rouge heeft een houtrijping van 10 maanden gehad op Frans eiken.

Brita en Philippe Sala hebben het 4,5 ha. tellende domein Mas de la Rime gekocht na hun artistieke carrière. Het wijnmaken zelf laten ze over aan Bertrand de Morillet, die in veel verschillende wijngebieden zijn werkzaam is geweest. Ze maken de wijnen geheel biologisch, en gebruiken hiervoor ook biodynamische methodes. Ze maken wijnen van hoge kwaliteit uit hun kleine 4,5 ha. wijnbouw, met een lage opbrengst van 15 tot 30 hl. per ha.