Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Piancornello Rosso 'Per Emma'

Piancornello Rosso 'Per Emma'

€ 17,95

Deze wijn is gemaakt van de druif Ciliegiolo (spreek uit Siliejee-djólo), een oud Toscaans druivenras, die volgens recent DNA onderzoek is geïdentificeerd als een van de ouders van Sangiovese. Oude stokken, lage rendementen en het warme klimaat van Zuid-Toscane staan garant voor rijpe en gezonde druiven. De wijn die hier het resultaat van is, is verbluffend goed: geconcentreerde zwarte kersen, de typische Italiaanse kruidigheid en krachtige structuur die zachtheid combineert met pit. Een dijk van een wijn die opgewassen is tegen de meest uitgesproken (wild) gerechten.

Wijn informatie

Jaartal 2012
Land Italië
Streek Toscana
Producent Piancornello
druivenras Ciliegiolo
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel krachtig & kruidig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Het stadje Montalcino ligt in de provincie Toscane, direct ten zuiden van het Chianti-gebied. De combinatie van warme, droge zomers en een rotsachtige, arme bodem resulteert hier in de meest geconcentreerde Sangiovese-wijnen van Italië. Claudio Monaci van het huis Piancornello is het type producent waar we altijd naar op zoek zijn. Jong, intelligent en een beetje eigenwijs. Door goed te kijken naar de waardevolle elementen uit de gerenomeerde wijntraditie van Montalcino en deze te combineren met hedendaagse inzichten, bouwt hij aan een eigen stijl en visie. Herkenbaar als Montalcino, maar vooral herkenbaar als Piancornello!

Hoewel Sangiovese in Toscane de hoofdrol speelt zijn er nog tal van andere, vaak oude druivenrassen die er aangeplant staan. Vaak spelen deze een bijrol als assemblage-partner voor Sangiovese in bijvoorbeeld Chianti. Steeds vaker zie je wijnmakers experimenteren om wijn te maken die uitsluitend van zo'n onbekend druivenras gemaakt is. Omdat dit vaak buiten de regels van de plaatselijke Toscaanse DOC's of DOCG's valt, is IGT Toscana Rosso de voordehandliggende categorie.Per Emma is hier een zeer geslaagd voorbeeld van.