Pousio Escolha Tinto


Prijs per stuk
€ 13,25
OF

Wijn gegevens

Land: Portugal
Streek: Alentejo
Producent: Herdade Monte da Ribeira
Jaartal: 2012
Druivenras: Alicante Bouchet, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & krachtig
Afsluiting: Natuurkurk

Pousio Escolha Tinto

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Zeer diepe, bijna blauw-paarse kleur. De geur is intens rijp met een mooie kruidige ondertoon. De aanzet is direct vol en geconcentreerd, waarna fijne zuren en rijpe tannines de wijn een krachtige structuur geven, zonder dat dit ten koste gaat van de concentratie. Mooie balans tussen complexe aroma's, smaakdiepte en structuur. Gemaakt van Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Touriga Nacional.

De provincie Alentejo vormt het zuid-oostelijke binnenland van Portugal. Van oudsher is er in deze droge, hete streek geen echte wijntraditie. Maar met behulp van moderne wijntechnieken en gerichte irrigatie wordt er hier inmiddels flink wat wijn geproduceerd. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat er aan rijpe smaken geen gebrek is. Het is de uitdaging om juist een beetje frisheid in de wijn te krijgen, zowel bij wit als bij rood. Het was dus even zoeken, maar met de wijnen van Monte da Ribeira hebben we dat gevonden

Het bijzondere aan de Alicante Bouchet is dat niet alleen de schil, maar ook het vruchtvlees en het blauw gekleurd zijn. Er zijn maar een paar blauwe druivenrassen die deze eigenschap hebben. De Fransen noemen deze druiven de 'teinturiers'.