Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Pousio Escolha Tinto

Pousio Escolha Tinto

€ 13,25

Zeer diepe, bijna blauw-paarse kleur. De geur is intens rijp met een mooie kruidige ondertoon. De aanzet is direct vol en geconcentreerd, waarna fijne zuren en rijpe tannines de wijn een krachtige structuur geven, zonder dat dit ten koste gaat van de concentratie. Mooie balans tussen complexe aroma's, smaakdiepte en structuur. Gemaakt van Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Touriga Nacional.

Wijn informatie

Land Portugal
Streek Alentejo
Producent Herdade Monte da Ribeira
druivenras Alicante Bouchet, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel vol & krachtig
Afsluiting Natuurkurk

Details

De provincie Alentejo vormt het zuid-oostelijke binnenland van Portugal. Van oudsher is er in deze droge, hete streek geen echte wijntraditie. Maar met behulp van moderne wijntechnieken en gerichte irrigatie wordt er hier inmiddels flink wat wijn geproduceerd. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat er aan rijpe smaken geen gebrek is. Het is de uitdaging om juist een beetje frisheid in de wijn te krijgen, zowel bij wit als bij rood. Het was dus even zoeken, maar met de wijnen van Monte da Ribeira hebben we dat gevonden

Het bijzondere aan de Alicante Bouchet is dat niet alleen de schil, maar ook het vruchtvlees en het blauw gekleurd zijn. Er zijn maar een paar blauwe druivenrassen die deze eigenschap hebben. De Fransen noemen deze druiven de 'teinturiers'.