Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Rosarubra Montepulciano d'Abruzzo

Rosarubra Montepulciano d'Abruzzo

€ 14,50

Intens donkerrood van kleur. In de diepe geur valt gelijk het rijke karakter van deze wijn op: heel rijp zwart fruit domineert, kruidige accenten van laurier en rozemarijn maken het parfum compleet. In de mond imponeert de wijn door z’n enorme concentratie. Dit gaat gepaard met een fluwelige volheid die de wijn heel erg aantrekkelijk maakt. De krachtige structuur van zachte zuren en rijpe tannines houden de wijn in de afdronk perfect staande.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Italië
Streek Abruzzo & Molise
Producent Nee
druivenras Montepulciano
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel vol & krachtig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Rosarubra is gelegen in Pietranico, in de provincie Pescara. De 30 ha wijngaarden liggen op ca 400m hoogte en vormen een amfitheater met de opening naar het noordoosten. Hierdoor profiteren de wijngaarden van de temperende invloed van de Adriatische Zee. Aan de zuid- en westzijde van het amfitheater worden de wijngaarden begrenst door dichte loofbossen van twee belangrijke nationale parken. Op deze unieke plek concentreert Rosarubra zich op de duurzame productie van superrijpe en supergezonde druiven. Sinds 2003 wordt er volledig volgens de biodynamische methode gewerkt en daarmee is het één van de 46 wijnbedrijven van Italië met een Demeter certificering.

De indrukwekkende volheid van deze wijn is voor het grootste deel te danken aan de topkwaliteit van de druiven. De houtrijping die de wijn krijgt is vrij bescheiden en dient vooral ter ondersteuning van.