Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Rosarubra Trebbiano d'Abruzzo

Rosarubra Trebbiano d'Abruzzo

€ 14,50

Strogele kleur met een mooie flonkering. De geur is zacht en verleidelijk met rijpe tonen van geel fruit en een licht tropisch accent. In de mond is de wijn direct lekker vol en zacht, waarna ondersteunende zuren de wijn een goede diepte geven. De volheid van de aanzet wint op die manier geleidelijk aan elegantie, tot in de lange afdronk aan toe. Mooie wijn die met veel verschillende gerechten een bevredigende combinatie vormt.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Italië
Streek Abruzzo & Molise
Producent Nee
druivenras Trebbiano
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel vol & rijk
Afsluiting Natuurkurk

Details

Rosarubra is gelegen in Pietranico, in de provincie Pescara. De 30 ha wijngaarden liggen op ca 400m hoogte en vormen een amfitheater met de opening naar het noordoosten. Hierdoor profiteren de wijngaarden van de temperende invloed van de Adriatische Zee. Aan de zuid- en westzijde van het amfitheater worden de wijngaarden begrenst door dichte loofbossen van twee belangrijke nationale parken. Op deze unieke plek concentreert Rosarubra zich op de duurzame productie van superrijpe en supergezonde druiven. Sinds 2003 wordt er volledig volgens de biodynamische methode gewerkt en daarmee is het één van de 46 wijnbedrijven van Italië met een Demeter certificering.

De volheid van de wijn doet vermoeden dat de wijn enige houtrijping ondergaan heeft, maar dat is niet het geval. Het is puur de kwaliteit en de rijpheid van de druiven die tot deze mooie smaak leidt.