Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Rosso di Stellenbosch

Rosso di Stellenbosch

€ 11,25

Een levendige rode wijn met aromatische tonen van frambozen, zoete kersen en prosciutto. Delicate rijping op 2de en 3de-jaars vaten van Frans eiken dragen bij aan zowel het fruitige als het hartige karakter van deze wijn. Lekker vol en rond door de zachte zuren, maar richting afdronk voldoende pit om spannend te blijven. Perfect voor bij Italiaanse gerechten. 90% Sangiovese en 10% Barbera.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Producent Bottega Family Wines
druivenras Barbera, Sangiovese
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel soepel fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

De van oorsprong Italiaanse familie Bottega is actief in twee Zuid-Afrikaanse wijnstreken: Stellenbosch en Hermanus. In het warme en droge Stellenbosch staan de wijngaarden voor de Idiom-serie. Deze prestigieuze serie wijnen vertegenwoordigt enerzijds het klassieke Stellenbosch, met een aantal fraaie blends in de stijl van Bordeaux, Rhone en de Kaap. Anderzijds tonen ze trots hun Italiaanse roots met een paar indrukwekkende cepagewijnen van de druiven Sangiovese en Zinfandel. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun direct herkenbare en aansprekende klasse.

Zowel in naamgeving, als in de gebruikte druif, is dit een eerbetoon aan het land van herkomst van de familie Bottega: Italië