Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Seguin Manuel Meursault "Les Clous"

Seguin Manuel Meursault "Les Clous"

€ 43,50
Deze meursault heeft een strogele kleur en is prachtig helder. De geur pakt je meteen! Volheid, rijpheid, complexiteit en harmonie tussen fruit en hout. In de smaak maakt hij waar wat hij qua aroma geeft, met een mooie balans tussen fraaie zuren, fruit en houtgebruik. Niet teveel, gewoon precies genoeg. De afdronk is fenomenaal lang.

Wijn informatie

Land Frankrijk
Streek Côte De Beaune
Producent Seguin Manuel
druivenras Chardonnay
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel rijk complex
Afsluiting Natuurkurk

Details

180 jaar na de start van dit wijnhuis, dat vroeger geleid werd door Seguin Manuel, heeft de jonge intelligente wijnmaker Thibaut Marion het compleet vernieuwd. Hij komt uit een echte wijnfamilie, die al 10 generaties actief is in Beaune en omgeving. Bij de Chanson familie leerde hij in zeven jaar het vak. Onder leiding van Thibaut groeit het domaine jaarlijks door aankoop van steeds meer wijngaarden.
Het befaamde wijndorp Meursault vinden we in de Bourgogne, in het subgebied Cote de Beaune. De wijngaarden zijn gelegen tussen die van Beaune en Puligny-Montrachet. Vieille Vignes betekent letterlijk oude druivenstokken. Hoe ouder de wijnrank is, hoe minder druiven er aan deze rank groeien, des te meer smaak er in de te maken wijn komt. Hoewel deze aanduiding geen wettelijke status heeft, is het weldegelijk een indicatie voor extra kwaliteit.