Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Socré Dolcetto d'Alba

Socré Dolcetto d'Alba

€ 13,25

medium intense, robijnrode kleur. De geur is delicaat en verleidelijk, met rijp rood fruit en die typisch Piëmontese fris-aardse ondertoon. In de mond is de wijn lekker rond en zacht, en tegelijkertijd lichtvoetig en elegant. De aantrekkelijke sappig-fruitige aroma's voeren in eerste instantie de boventoon, maar al snel krijgt de wijn een verrassende diepte die de ware kwaliteit verraadt. Eersteklas drinkplezier en een must voor iedere Italië-liefhebber.

Wijn informatie

Jaartal 2016
Land Italië
Streek Piëmonte
Producent Socrè
druivenras Dolcetto
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Natuurkurk

Details

Socré is een klein wijndomein dat al sinds 1869 in bezit is van de familie Piacentino. In vroeger jaren werden vrijwel alle druiven verkocht aan andere wijnhuizen, maar sinds de huidige eigenaar Marco aan het roer staat is dat veranderd. In de jaren 1990 is hij op kleine schaal begonnen zelf ook wijn te maken. Vandaag de dag vinifieert hij zijn volledige oogst in de eigen wijnkelder, met geweldige wijnen als resultaat. De 3 ha wijngaarden in Barbaresco, volledig gelegen in de cru Roncaglie, vormen van oudsher het hart van het bezit. Hier staat uitsluitend nebbiolo aangeplant. In de afgelopen decennia heeft Marco het wijngaardbezit verder uitgebreid met wijngaarden in Cisterna d'Asti en in Alba, zodat hij naast nebbiolo ook barbera en dolcetto heeft kunnen aanplanten.

De naam Dolcetto betekent letterlijk klein zoetje. De druif heeft deze naam gekregen, omdat deze bij optimale rijpheid relatief weing zuur bevat. Dit geldt ook voor de wijnen die ervan gemaakt worden. In combinatie met de sappige fruitigheid, geeft dit soepele wijnen die je uitstekend licht gekoeld kan drinken. Marco is zijn carrière begonnen als architect. In die hoedanigheid heeft hij o.a. het schitterend gelegen wijnhuis van Vincenzo Bossotti ontworpen.