Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Neumeyer Sylvaner Generations

Neumeyer Sylvaner Generations

€ 14,50

De wijn is mooi helder van kleur en rijp in de neus met veel aroma en florale tonen. In de smaak wit steenfruit, mineralen en kruidige tonen. De aanzet heeft wat zoet fruit, maar het glas heeft voldoende zuren waardoor het goed in balans is. Absoluut een wijn die gastronomisch goed inzetbaar is.

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Frankrijk
Streek Elzas
Producent Domaine Neumeyer
druivenras Silvaner
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Ja
Smaakprofiel strak droog
Afsluiting Natuurkurk

Details

Veel wijngaarden in de Elzas zijn nog steeds familiebedrijven, waarvan 51 grand cru’s. De Elzas is een soort pionier voor biologische en biodynamische wijnbouw, maar liefst 14% van de wijnen worden biologisch geproduceerd. De Elzas kent een grote diversiteit aan terroir, er valt redelijk weinig regen en heeft warme dagen met koele nachten.

Domaine Neumeyer, gelegen op de heuvel van Molsheim, bestaat sinds 1925 en is nog steeds een familiebedrijf. Ze werken op hun 16ha tellende grond in wijnbouw geheel biologisch en plukken nog steeds met de hand. De grond is hier rijk aan kalksteen. In het noorden van de Elzas willen ze zich bij Neumeyer concentreren op de gastronomie, en droge wijnen produceren die mooi in balans zijn met voldoende zuren en mineraliteit. Voor deze wijn gebruiken ze een selectie van de beste druiven. De wijn heeft een “Sur-Lie” opvoeding gehad van 9 maanden, en is in grote houten vaten gerijpt.