Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Tokaji Grand Selection 'Late Sweet'

Tokaji Grand Selection 'Late Sweet'

€ 14,25

Flonkerend lichtgele kleur. In de geur weldadige aroma's van mango, kweepeer, honing en een vleugje botrytis. In de mond begint de wijn weelderig zoet, maar al snel wordt dit op fraaie wijze harmonieus aangevuld met lichte zuren, die ervoor zorgen dat de afdronk mooi schoon is. Opmerkelijk complex en lichtvoetig. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint, harslevelu en muscat

Wijn informatie

Jaartal 2017
Land Hongarije
Streek Tokaj-Hegyalja
Producent Nee
druivenras Furmint, Harslevelu, Muscat
Inhoud 0,5 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Nee
Smaakprofiel complex zoet
Afsluiting Natuurkurk

Details

Tokaji is de bekendste wijnstreek van Hongarije. Er komen beroemde zoete wijnen vandaan, de zgn. Tokaji Aszu, maar er worden ook ook droge wijnen gemaakt en zoete wijnen van laat geoogste druiven. In al deze wijnen spelen de druiven furmint en harslevelu een belangrijke rol. In deze specifieke wijn is dat ook nog aangevuld met Muscat.

In tegenstelling tot Tokaji Azsu is deze wijn volledig gemaakt van laat-geoogste druiven. Door de druiven te laten hangen tot eind november, drogen ze sterk in en worden ook deels aangetast door de schimmel Botrytis Cinerea, kortweg botrytis. Dit geeft de wijn heel specifieke aroma's die hogelijk gewaardeerd worden.