Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

Torello Cava Reserva Brut

Torello Cava Reserva Brut

€ 17,95

De Brut Reserve 2011 van Torello is een elegant fruitige cava met een fijne, standvastige mousse. Het opvallend zachte, bijna romige mondgevoel gaat gepaard met een heerlijk minerale frisheid in de afdronk. Hoge kwaliteit cava in een overtuigende stijl. Slechts 4 gram dosage. 36 maanden lie-rijping, dus met recht een Cava Reserve.

Wijn informatie

Jaartal 2012
Land Spanje
Streek Penedès
Producent Torelló - Can Martí
druivenras Macabeo, Parellada, Xarel.Lo
Inhoud 0,75 liter
Houtlagering Nee
Biologisch Ja
Smaakprofiel elegant fruitig
Afsluiting Muselet

Details

Het Huis Torelló - Can Martí is gelegen in de Penedes en is al sinds de 16de eeuw in de familie. Het landgoed ligt halverwege tussen de zee en de bergen van Montserrat op 33 km afstand van Barcelona. Op de kalkrijke kleibodem verbouwen zij de typische cava druiven Macabeo, Xarel.lo en Parellada, maar ook Chardonnay and de zeldzame Subirat Parent. Daarnaast staan er de blauwe druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir and Syrah. Naast Cava maakt Torello ook een aantal mooie stille wijnen, zowel wit als rood. Maar Cava is toch de specialiteit. Aan 'basiscava' doet Torello niet. Ze maken uitsluitend cava in de kwaliteiten reserve en gran reserva. Het wettelijke minimum voor cava reserve is 15 maanden, maar bij Torello krijgt de reserve cava een minimum van 24 maanden lie-rijping. Voor de gran-reserva's wordt minimaal 30 maanden uitgetrokken.

De fraaie Special Edition uitvoering is een hommage aan Barcelona en de innige band die Torello van oudsher met de stad heeft